Sidebar

26
za, nov

Laat je niet onaangenaam verrassen….

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

053 Enschede Maatschappij/Politiek/Duurzaamheid – Officieel is het zo dat men vanaf maandag 16 maart overdag nog maar 100 kilometer per uur mogen rijden. Jammer genoeg geldt dat ook voor alle Enschedese automobilisten die echter extra op hun hoede moeten zijn omdat het best zo kan zijn dat de nieuwe snelheidsregel eerder ingaat op de A35.

Een bereklus voor Rijkswaterstaat die in en relatief korte periode maar liefst zo’n vierduizend nieuwe en extra verkeersborden moet plaatsen. Laten we hopen dat dit allemaal vóór 12 maart lukt en ook bijtijds is geregeld zodat er geen verwarring ontstaat. Houd er dus maar gewoon nog even rekening mee dat als u nog een bord tegenkomt waarop bv nog 120 of 130 staat, u hoogstwaarschijnlijk tóch in overtreding bent. Maar, vanaf 16 maart is het voor iedereen, waar ook in het land over en uit met snelheden boven de 100 km behalve op trajecten waar dat specifiek is weergegeven.

Er is al veel over te doen geweest over deze m.i. inmiddels slaapverwekkende snelheid waaraan we ons de komende jaren moeten gaan houden. Dat geldt ook voor wegen waar het overdag en buiten de spits zelden druk is en waar een snelheid van 120 km. per uur een prima snelheid is. Je bent bij die snelheid extra alert, je let goed op en bent bij de les. 100 km. per uur op de bovengenoemde wegen en tijden is bijna slaapverwekkend. Oké, beter voor het milieu zegt men, en omdat de Haagse politici zeer vertrouwensvolle mensen zijn die het altijd bij het rechte eind hebben, moeten we dit maar aannemen. Laten we hopen dat deze lagere snelheid niet tot extra brokken leidt.  

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner