Sidebar

05
za, dec

Versimpelde vergunningprocedure tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Samen met het Rode Kruis zet NPO 3FM zich weer in voor het goede doel.

053 Enschede Maatschappij  - Dit jaar geen glazen huis, maar verschillende teams met 3FM-dj’s die door heel Nederland lopen: De Lifeline. De organisatie hoopt zo weer veel geld op te halen voor het goede doel. Omdat de gemeente graag bijdraagt aan initiatieven die het goede doel van Serious Request ondersteunen, hanteert de gemeente gedurende de actie een versimpelde vergunningprocedure waaraan geen kosten zijn verbonden.

Op 19 december is het team van 3FM-dj’s Mark en Rámon in Twente. Zij beginnen om 09.00 uur in Hengelo en lopen vervolgens via Enschede, Usselo en Boekelo naar Haaksbergen waar ze tegen 15.00 uur worden verwacht. Onderweg roepen de dj’s iedereen op om in actie te komen voor het goede doel. Dat kan door verzoeknummers aan te vragen, geld te doneren of het opzetten van evenementen. Ook lassen zij stops in om met de initiatiefnemers van verschillende evenementen in gesprek te gaan.

Versimpelde procedure evenementenvergunning

Voor het organiseren van een evenement is een evenementenmelding of een -vergunning nodig. De gemeente hanteert gedurende de actie een versimpelde vergunningprocedure waaraan geen kosten zijn verbonden. De vergunning moet uiterlijk één week vooraf compleet worden aangevraagd. Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld inclusief situatietekening, programma etc. is een snellere beoordeling én vergunningverlening mogelijk. Meer informatie over deze procedure, randvoorwaarden en evenementenmelding is te vinden op onze vergunningenpagina.

Afwijkende geluidsnormen

Tijdens Serious Request gelden op 19 december 2018 tot 22.00 uur afwijkende geluidsnormen. Dit houdt in dat er mogelijkheden zijn om bij bepaalde evenementen het (muziek)geluid te versterken tot 80 dB(A) en 95 dB(C) gemeten op 20 meter van de bron.

Meer informatie over NPO 3FM Serious Request via: www.npo3fm.nl/seriousrequest

Vitamines & Supplementen r