Uitgevoerd worden een mix van evergreens en musicalmelodieën

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

053 Enschede Cultuur - Sempre Crescendo bestaat uit ongeveer 40 mannen en vrouwen. Marjan Vleeming-Rutgers dirigeert het koor. Margreet Wilmer verzorgt de begeleiding op de piano. Als gast zal het Twents Capella Ensemble optreden, onder leiding van Paul Kempers. 

Sempre Crescendo is een modern koor met een uitgebreid repertoire bestaande uit hedendaagse muziek, evergreens, volksmuziek, operette melodieën, negrospirituals... gezongen in vele talen. Elke woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur  wordt er gerepeteerd in de Zuiderspeeltuin aan de Kuipersdijk 83 in Enschede. Tijdens het 100-jarig jubileum in 2002 werd zij onderscheiden met de Koninklijke Erepenning voor verenigingen. Het koor vindt haar oorsprong in de in 1902 opgerichte sociaal democratische zangvereniging, die de toenmalige SDAP  ondersteunde met strijdliederen. Omstreeks 1990 is de naam van de zangvereniging veranderd en het repertoire aangepast.

Marjan Vleeming is behalve dirigente ook bekend als sopraan. De afgelopen jaren trad zij regelmatig bij diverse gelegenheden op met haar sopraansolo's. Margreet Wilmer is verbonden aan twee muziekscholen in Duitsland en pianiste bij vier koren, tevens heeft zij een eigen lespraktijk.

Kaartjes a raison van €9.00 verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Vol is vol.