Sidebar

27
di, sept

Collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

053Enschede Kunst/Cultuur - Ars longa, vita brevis, ofwel ‘de kunst is lang, het leven kort’, betreft een collectiepresentatie van het Rijksmuseum Twenthe, met als thema ‘De menselijke conditie’.
Het Rijksmuseum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar. Zo zijn er in totaal negen elkaar opvolgende kabinetten ontstaan waarin de kunstenaars met hun installaties het verhaal van ‘La condition humaine’ vertellen, de menselijke conditie in de 21ste eeuw.

De negen kunstenaars die voor Ars longa, vita brevis een kabinet hebben ingericht zijn Bart Hess, L.A. Raeven, Berend Strik, Philip Vermeulen, Anne Wenzel, Peter Zegveld, Karin Arink (i.s.m. Renée Kool), Armando en Siliva B. Hun installaties volgen de verschillende fasen uit een mensenleven, beginnend met de begeerte en in de eerste zaal en eindigend met ‘memento mori’ in de laatste zaal, ofwel ‘Het menselijk leven in negen episodes’.

Meer informatie
Datum: t/m 1 december 2020 van 11:00 tot 17:00
Prijzen: Entree volwassenen € 15.00
Entree t/m 17 jaar Gratis
Entree studenten Gratis
Entree studenten (buiten Enschede) € 7.00
Locatie: Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131, 7514BP Enschede
Website: rijksmuseumtwenthe.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner