Sidebar

27
di, sept

Vier festivals in Enschedese binnenstad

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

053Enschede Culuur – Vier festivals tegelijkertijd in Enschede. Het is nogal wat, Culturele zondag, Muziek in de straten, Gitaarfestival en de Week van de Amateurkunst komen zondag a.s. allemaal samen in het centrum van Enschede.

Vanaf Hemelvaartsdag staat Enschede in het teken van evenementen en festivals. Die dag begint het Twents Gitaarfestival op het podium op de Oude Markt. Zaterdag wordt daar het tweede festival aan toegevoegd met de Week van de Amateurkunst die tot en met 9 juni duurt. 


Eén flyer
Zondag 2 juni komen er nog eens twee evenementen bij: de Culturele Zondag en Muziek in de Straten. Speciaal voor deze zondag hebben de vier organiserende instanties een gezamenlijke flyer gemaakt, zodat het voor het publiek voelt als  één groot festival in het centrum, met een bomvol programma. „Te veel?” Audry Hoemakers, zij organiseert de Culturele Zondag, schudt haar hoofd. „Niks hoor, je kunt een heel mooie route lopen in de stad en eruit pikken wat je leuk vindt.”


Gitaar

Zo is er een podium op de Oude Markt waar finalisten van de Fingerstyle Solo Guitar Competition optreden. In de Grote Kerk is een gitaarmarkt met klassieke en western gitaren, elektrische gitaren, gevestigde gitaarmerken, oude vintage gitaren en versterkers. Take your choice! Genoeg te beleven dus.


Nationaliteiten 

De tweede Culturele Zondag staat in het teken van de kunst en cultuur van stadsbewoners met verschillende nationaliteiten. Liefst 375 deelnemers met 28 verschillende nationaliteiten doen mee; van kunstenaars uit IJsland en Iran tot dansers uit Nepal en Argentinië en van vertellers uit Chili en Taiwan tot zangers uit Burundi en Indonesië. De muzikale scoutinggroep van de Syrisch Orthodoxe Sint Petrus en Paulus kerk trapt de middag af op het Ei van Ko. In de Danszaal voor de Zuidmolen wordt het publiek getrakteerd op gepassioneerde tango en kleurrijke dans uit Nepal en Colombia. Het Huiskamerpodium staat op het terras van Stoet. Hier staat gitaartalent Greta van de Musikschule der Stadt Nordhorn.


Autokabels

Op het Van Loenshof exposeren diverse kunstenaars, onder wie de Syrische Elian Rabahia die kunstwerken maakt van duizenden stukjes autokabels. Bij Concordia aan de Langestraat is er een gratis toegankelijk programma met optredens van Turkse muzikanten. 

De Iraanse Fereshteh Akradi geeft een rondleiding door de expositie van Sam Samiee. Samiee zelf geeft aan het einde van de middag een Artist Talk over zijn werk. In de bibliotheek is op de reisafdeling een huiskamer ingericht waar stadsbewoners vertellen over hun eerste ervaringen met Nederland en Enschede. Onder andere de Chileense Carolina Caceres neemt plaats en vertelt het indrukwekkende verhaal hoe ze als meisje naar Nederland kwam.


Programma

De activiteiten in het centrum zijn zondag 2 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur. De programmafolder is op 2 juni verkrijgbaar op diverse plekken in de stad, of op de site van Culturele Zondag.

 

Vitamines & Supplementen r

Beheerders gezocht banner